Hruškový koláč
INGREDIENCE
- 1 500 g hrušek
- citronovou šťávu z půlky citronu
- 450 g špaldové polohrubé mouky
- 150 g medu
- 2 vejce
- 200 ml smetany na vaření
- 50 g vlašských ořechů (nemusí být)
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek bez fosfátů
- 100 g másla
POSTUP
1) Hrušky oškrábeme, zbavíme jader a nakrájíme na malé kostky.
2) Vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.
3) Přidáme mouku, med, vejce, smetanu na vaření, nasekané ořechy, vanilkový cukr, kypřicí prášek a rozpuštěné máslo.
4) Všechno spolu dobře promícháme tak, aby se hmota dostala mezi nakrájené hrušky.
5) Směs vylijeme na plech (já jsem použila 30 x 30 cm) vystlaný papírem na pečení a uhladíme.
6) Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
7) Pečeme cca 40 minut. Po upečení koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout.