Horká čokoláda s rumem nebo bez

Horká čokoláda s rumem nebo bez

Doba přípravy: 10 minut – náročnost nízká

Ingredience: na 2 šálky horké čokolády

  • 150 ml Čerstvé smetany z Valašska
  • 200 ml Čerstvého mléka z Valašska polotučného
  • 1 vanilkový cukr
  • Kvalitní čokoládové pecičky nebo kvalitní čokoláda 50–⁠100 g
  • Skořice, kardamon, špetička chilli, sůl či kurkuma, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky na dozdobení
  • Kvalitní rum podle chuti

Postup:  

Mléko nebo smetanu použijeme pro dosažení krásně husté, krémové konzistence čokolády, smícháme v hrnci s čokoládovými pecičkami nebo kvalitní čokoládou. Tu nalámeme na drobné kousky. Za stálého míchaní přiléváme mléko. Směs pomalu zahříváme a mícháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota. Podle chuti přidáme cukr. Čokoládu nalijeme do hrnečku, navrch lze připravit našlehanou šlehačku a její povrch poprášíme kakaovým práškem. Na ozdobu lze použít skořici, kardamon, špetička chilli, sůl či kurkumu, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky.

 

 

 

Ingredience:

mléko