Horká čokoláda s rumem nebo bez
Doba přípravy: 10 minut – náročnost nízká
Ingredience: na 2 šálky horké čokolády
- 150 ml Čerstvé smetany z Valašska
- 200 ml Čerstvého mléka z Valašska polotučného
- 1 vanilkový cukr
- Kvalitní čokoládové pecičky nebo kvalitní čokoláda 50–100 g
- Skořice, kardamon, špetička chilli, sůl či kurkuma, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky na dozdobení
- Kvalitní rum podle chuti
Postup:
Mléko nebo smetanu použijeme pro dosažení krásně husté, krémové konzistence čokolády, smícháme v hrnci s čokoládovými pecičkami nebo kvalitní čokoládou. Tu nalámeme na drobné kousky. Za stálého míchaní přiléváme mléko. Směs pomalu zahříváme a mícháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota. Podle chuti přidáme cukr. Čokoládu nalijeme do hrnečku, navrch lze připravit našlehanou šlehačku a její povrch poprášíme kakaovým práškem. Na ozdobu lze použít skořici, kardamon, špetička chilli, sůl či kurkumu, drcené mandle nebo jemné čokoládové hoblinky.