Vanilkové a perníkové věnečky s mascarpone
Suroviny:
Na věnečky:
6 lžic rostlinného oleje
150 ml vody
130 g hladké mouky
3 šťastná vejce
špetka soli
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana na poprášení
Na krém:
250 g mascarpone
100 ml smetany ke šlehání
1 lžička Perníkového koření Vitana (klasického nebo speciálního z edice Světová od Kateřiny Winterové)
1 Moučkový vanilkový cukr Vitana
Postup:
Vodu s olejem přiveďte ve větším hrnci k varu. Jakmile uvidíte bublinky, přisypte do hrnce mouku a sůl. Těsto v hrnci pomalu odpalujte tak, aby se odlepovalo od stěn, ale přichytávalo ke dnu. Bude to trvat asi 3 minuty. Jakmile bude hmota kompaktní, odstavte hrnec z plotny. Do těsta opatrně zapracujte vejce, jedno po druhém. Nechte vychladnout. Troubu si rozpalte na 180 stupňů. Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte věnečky. Pečte asi půl hodiny a určitě troubu během pečení neotvírejte!
Hotové, chladné věnečky rozkrojte v půlce nožem. Budete je plnit krémem.
Mascarpone si rozdělte na poloviny. Jednu půlku vyšlehejte s vanilkovým cukrem, druhou s perníkovým kořením. Ve druhé míse vyšlehejte smetanu a opatrně ji promíchejte s mascarpone. Krém si přendejte do cukrářského sáčku s větší hubičkou a věnečky jím naplňte. Na závěr je ještě poprašte vanilkovým moučkovým cukrem.