Sváteční perníková zmrzlina

Sváteční perníková zmrzlina

Suroviny:

10 lžic moučkového cukru
2 lžičky Perníkového koření Vitana
400 ml smetany ke šlehání (40%)
8 ks perníčků nebo perníkových sušenek
4 žloutky 

Popis:
Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem dohladka, trvá to zhruba 2–3 minuty. Vmíchejte perníkové koření a znovu prošlehejte, až se rovnoměrně rozptýlí. V jiné míse ušlehejte smetanu do polotuha. Vmíchejte ji do žloutkové směsi. Podle chuti do ní rozdrobte dva perníčky a zlehka promíchejte.

Směs vlijte do nádoby zmrzlinovače a nechte umíchat zmrzlinu, zhruba po 30–40 minutách začne být hutná. Přesuňte ji do plastové nádoby, rozdrobte do ní zbylé sušenky, promíchejte a uložte alespoň na 3 hodiny do mrazáku.

Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do plastové nádoby s víčkem, rozdrobte do ní zbylé sušenky, lehce promíchejte, přiklopte nádobu víčkem a vložte do mrazáku na 10–12 hodin. Z počátku každých 20 minut, po 3 hodinách každou půl hodinu a po 6 hodinách jednou za hodinu promíchejte směs vidličkou, abyste rozbili případné ledové krystalky. Zmrzlina bude po zmrznutí krásně krémová.