Špaldový wrap
Ingredience
Na 2 placky:
- 65 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
- 60 ml vařící vody
- 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje
Na dokončení:
- 3 lžíce mraženého hrášku
- 1 lžíce žervé
- listový salát, rajčata
- halloumi sýr
- ředkvičky
- bylinky a koření podle chuti
- případně dip, jogurt a další
Postup
Celozrnné wrapy jsou příjemným zpestřením jídelníčku a s celozrnnou jemně mletou špaldovou moukou Babiččina volba se povedou a budou velmi chutné a křupavé.
V misce smíchejte mouku, olej a vodu, vznikne hutné těstíčko. Rozdělte ho na dvě části a vyválejte placky. Dejte péct na 170° do trouby na 4 minuty.
Na náplň rozmělněte hrášek s žervé, jemně osolte, zakápněte citronem. Pokrájejte zeleninu, krájený sýr ogrilujte a servírujte. Přidat můžete i oblíbený dip nebo ochucený jogurt. Placky jsou určené k aktuální spotřebě, z vlastní zkušenosti nedoporučujeme nechávat je na později. Jsou hotové opravdu rychle, tak se vyplatí, připravit je vždy čerstvé.
Ingredience:
mouka špaldová celozrnná hrášek mražený rajčata olej rostlinný ředkvičky