Miso polévka

Miso polévka

Ingredience - Na 4 velké porce

2 PL oleje
3 mrkve
4 petržele
25 růžičkových kapust
1/2 brokolice
150 g mraženého hrášku
2 l vody
100 g vlasových rýžových nudlí

K servírování na 1 porci
1 PL Miso pasty Beavia
1 ČL sezamu
hrst zelené petrželky
50 g opečeného temptehu


Postup

Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji opečeme mrkev a petržel. Po minutě přidáme růžičkové kapusty, brokolici a vaříme 10 minut.

Mezitím si můžeme na kostičky nakrájet a opéct tempeh. Poté přidáme hrášek a vaříme ještě dalších 5 minut.

Polévku už dále nevaříme a přidáme do ní rýžové nudle. Necháme 2 minuty a poté můžeme hned podávat.

Polévku servírujeme do talíře společně s tempehem, zelenou petrželkou a sezamem a miso pastou. Je vhodné aby byla polévka dost teplá, ale aby už nebyla vroucí, aby si miso zachovalo, co nejvíce živiny z fermentace.

Dobrou chuť!

 

 

zdroj: Beavia • Miso polévka