Miso polévka
Ingredience - Na 4 velké porce
2 PL oleje
3 mrkve
4 petržele
25 růžičkových kapust
1/2 brokolice
150 g mraženého hrášku
2 l vody
100 g vlasových rýžových nudlí
1 PL Miso pasty Beavia
1 ČL sezamu
hrst zelené petrželky
Postup
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji opečeme mrkev a petržel. Po minutě přidáme růžičkové kapusty, brokolici a vaříme 10 minut.
Mezitím si můžeme na kostičky nakrájet a opéct tempeh. Poté přidáme hrášek a vaříme ještě dalších 5 minut.
Polévku už dále nevaříme a přidáme do ní rýžové nudle. Necháme 2 minuty a poté můžeme hned podávat.
Polévku servírujeme do talíře společně s tempehem, zelenou petrželkou a sezamem a miso pastou. Je vhodné aby byla polévka dost teplá, ale aby už nebyla vroucí, aby si miso zachovalo, co nejvíce živiny z fermentace.
Dobrou chuť!
zdroj: Beavia • Miso polévka
Ingredience:
mrkev petržel voda tempeh brokolice rýžové nudle vlasové miso pasta