Jahodový dort se želatinou
Ingredience na korpus:
- ½ hrnku krupicového cukru
- 1 hrnek dortové mouky Babiččina volba (hladké či univerzální mouky z portfolia Babiččina volba)
- ½ kypřícího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- Kůra z ½ citronu
- 2 vejce
- ½ hrnku mléka
Ingredience na krém:
- 1 vanilkový pudink
- 1 hrnek mléka
- ½ změklého másla (cca 125 g)
- 4 lžíce cukru
Další ingredience:
- 1 balení červené dortové želatiny
- cukr
- voda
- jahody
Postup
Jako první připravte korpus. V jedné nádobě smíchejte suché ingredience a v jiné vyšlehejte ty tekuté.
Smíchejte obě části v hladké těsto, a to nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový.
Než se upeče korpus, připravte krém. Smíchejte pudinkový prášek s mlékem a cukrem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte co nejvíce zhoustnout.
Hustý pudink odstavte, zakryjte potravinovou folií (aby se přímo dotýkala pudinku) a nechte vychladnout.
Až vychladne pudink, vyšlehejte máslo do světlé pěny a postupně do něj zašleheje i pudink.
Upečený a vychladlý korpus vyjměte z formy a tu umyjte a usušte. Poté do ní korpus vraťťe a navrstvěte na něj krém. Do krému poklaďte pokrájené jahody.
Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu dle návodu. Oslaďte ji cukrem podle vlastní chuti. Až bude želatina chladná a začne pomalu tuhnout, nalijte ji na dort.
Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina úplně zatuhne.
zdroj: Babiččina volba