Kefírová hrnková buchta
Ingredience
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce jedlé sody
- ½ hrnku oleje
- 3 hrnky univerzální mouky Babiččina volba
- 2 hrnky krupicového cukru
- 2 hrnky kefíru
Postup
Rychlý recept na buchtu z kefíru bez vajec. Úžasná kefírová hrnková buchta vás osloví dokonalou kombinací chutí a jednoduchou přípravou. Smícháte několik základních surovin, vylijete na plech a upečete. Za pár minut je hotovo.
V míse nejprve promíchejte univerzální mouku Babiččina volba, cukry, jedlou sodu a kakao. Nakonec přidejte tekuté složky a stěrkou zapracujte do hladkého těsta.
Mezitím zapněte troubu a nechte ji předehřívat na 190 °C.
Pečte 25–35 minut. Nechte zcela vychladnout a poté podávejte s jogurtem a drobným ovocem.