Švestkový lahodný crumble

Švestkový lahodný crumble

Ingredience

  • 500 g pokrájených švestek
  • 1 lžíce bio hladké mouky Babiččina volba
  • 1 panák cherry, amaretta nebo kvalitního rumu

 

Na drobenku

  • 3 lžíce vloček
  • 3 lžíce mandlové mouky
  • 3 lžíce celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce měkkého másla
  • 2 lžíce lískooříškového krému s čokoládou
  • 3 lžíce lískových oříšků

 

Postup

Příprava dezertu je snadná a můžete zapojit i děti. Nakrájejte švestky na měsíčky. Zalijte likérem, posypte hladkou moukou a důkladně promíchejte.

Rozehřejte troubu na 180–200 stupňů.

Všechny ingredience na drobenku dejte do hlubší mísy, promíchejte a utvořte drobenku. Poté ji rovnoměrně naneste na ovoce a vše lehce přitiskněte ke dnu. Další vrstvu drobenky nechte už volně, aby se propekla dokřupava.

Pečte 25–30 minut. Záleží na tom, jak pevné švestky jsou. Dobrým ukazatelem je, že začnou bublat. Podávejte nejlépe ještě horké, s jogurtem nebo zmrzlinou.