Hutný shiitake ramen s kimchi

Hutný shiitake ramen s kimchi

Zeleninový vývar, shiitake pesto a další lahodné ingredience společně vytvoří bohatý a vyvážený ramen, který vás překvapí nejen vynikající chutí ale i tím, jak snadný je na přípravu. Jedná se navíc o recept šéfkuchaře Ondřeje Dufka, takže kvalita je zaručena.

Ingredience pro 4 osoby:
4 cibule
4 mrkve
1 celer
4 petržele
6 stroužků česneku
Libeček
Petrželová nať
400 g tofu
Kimchi Živina
2x Shiitake pesto
Sójovka přírodně fermentovaná
Ramen nebo soba nudle
Limetka
Pak Choi
Jarní cibulka


Postup:
Nakrájejte zeleninu (mrkev, cibule, celer, petržel) na vývar.

Zalijte 2 litry vody a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.

Přeceďte vývar a vmíchejte do 2 litrů vývaru dvě balení Shiitake pesta a 100 ml Sójovky.

Vařte ramen nebo soba nudle do měkka (7-10 minut) a zchlaďte, aby se neslepily.

Nakrájejte tofu na plátky a nechejte ho marinovat v sójovce. Následně ho osmažte dozlatova.

Pak Choi spařte horkou vodou a nechte odkapat.

V misce připravte porci nudlí. Kolem nich rozprostřete osmažené Tofu, Kimchi, limetku a Pak Choi.

Zalijte horkým zeleninovým vývarem.

Mňam!

Tento kimchi ramen je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohaté asijské chutě.