Hutný shiitake ramen s kimchi
Zeleninový vývar, shiitake pesto a další lahodné ingredience společně vytvoří bohatý a vyvážený ramen, který vás překvapí nejen vynikající chutí ale i tím, jak snadný je na přípravu. Jedná se navíc o recept šéfkuchaře Ondřeje Dufka, takže kvalita je zaručena.
Ingredience pro 4 osoby:
4 cibule
4 mrkve
1 celer
4 petržele
6 stroužků česneku
Libeček
Petrželová nať
400 g tofu
Kimchi Živina
2x Shiitake pesto
Sójovka přírodně fermentovaná
Ramen nebo soba nudle
Limetka
Pak Choi
Jarní cibulka
Postup:
Nakrájejte zeleninu (mrkev, cibule, celer, petržel) na vývar.
Zalijte 2 litry vody a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
Přeceďte vývar a vmíchejte do 2 litrů vývaru dvě balení Shiitake pesta a 100 ml Sójovky.
Vařte ramen nebo soba nudle do měkka (7-10 minut) a zchlaďte, aby se neslepily.
Nakrájejte tofu na plátky a nechejte ho marinovat v sójovce. Následně ho osmažte dozlatova.
Pak Choi spařte horkou vodou a nechte odkapat.
V misce připravte porci nudlí. Kolem nich rozprostřete osmažené Tofu, Kimchi, limetku a Pak Choi.
Zalijte horkým zeleninovým vývarem.
Mňam!
Tento kimchi ramen je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohaté asijské chutě.