Grilované žampiony marinované v chili balzamikovém krému s petrželkou, paprikou a kysanou smetanou

Grilované žampiony marinované v chili balzamikovém krému s petrželkou, paprikou a kysanou smetanou

Co budeme potřebovat:

-16 kloboučků žampionů
-6 lžic chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
-3 lžíce nasekané plocholisté petržele
-2 lžíce omáčky Kikkoman
-3 stroužky nasekaného česneku
-3 lžíce olivového oleje
-3 papriky (různé barvy) nakrájené na nudličky
-2 rajčata nakrájená na kostičky
-100 g ricotty
-2 lžíce citronové šťávy
-sůl a pepř

V misce smícháme chili balzamikový krém s omáčkou Kikkoman, petrželkou, olivovým olejem, česnekem, solí a pepřem. Přidáme žampiony a důkladně promícháme. Žampiony vložíme na gril a opékáme z obou stran asi 3 minuty. Do zbylé marinády přidáme papriku, rajčata a zamícháme. Zeleninovou směs položíme na opečené plátky bagety, poklademe žampiony a nakonec ozdobíme ricottou dochucenou solí, pepřem a citronovou šťávou.

 

Ingredience: