Pikantní kuskus
Spojení sladkého kaki a pikantních tónů feferonky a papriky dělá z tohoto receptu skvělý oběd nebo večeři. Šťavnaté kousky krůtího masa a krémový parmazán promění pikantní kuskus v dokonalou delikatesu, která zahřeje a překvapí.
Budete potřebovat:
1 velké kaki Persimon Bouquet
200 g kuskusu
1 červená feferonka
1 cibule
200 g krůtího masa z prsou
½ lžičky pikantní mleté papriky
70 g parmazánu
olivový olej
sůl, pepř
POSTUP
Kuskus nasypte do mísy, zakapejte olejem, osolte, opepřete a zalejte vroucí vodou podle návodu. Přiklopte a nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte feferonku na kroužky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a poprašte paprikou. V pánvi s vyšším okrajem opečte na oleji cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte dozlatova a přidejte feferonku, opět krátce opečte, a nakonec přimíchejte na kousky nakrájené kaki. Poté vmíchejte hotový kuskus a polovinu parmazánu. Zbylý sýr použijte na dozdobení.
Zdroj fotografií: www.nejkaki.cz