Karamelové řezy

Karamelové řezy

Ingredience

  • 4 vejce
  • 280 g polohrubé mouky Babiččina volba
  • 190 g cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 150 ml polotučného mléka
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • špetka soli

 

Na krém

  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 125 g změklého másla
  • 250 g mascarpone

 

Postup

Vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte mléko a máslo, nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto vlijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 175 °C a nechte vychladnout.

Změklé máslo našlehejte v robotu při nižších otáčkách. Postupně došlehejte s karamelovým salkem a mascarpone. Tímto krémem bohatě potřete korpus a na závěr ozdobte čokoládou a oříšky.

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko