Tarte flambée: alsaská pochoutka

Tarte flambée: alsaská pochoutka

Koláčové těsto:

  • 100 g hladké pizza mouky Babiččina volba
  • 100 g vlažné vody
  • 5 g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • 1 lžička olivového oleje

Náplň:

  • 6 lžic zakysané smetany
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 1 malá hrst oliv
  • 1 malá červená cibule
  • 5 cherry rajčátek
  • 4 plátky pancetty nebo slaniny, případně sušené šunky
  • 50 g vyzrálého čedaru

 

Postup:

Všechny suroviny na těsto vložte do hluboké mísy a ručně nebo hnětačem zapracujte v hladké, nelepivé těsto. Nechte deset minut odpočívat. Těsto pak buď hned použijte, nebo ho můžete nechat přes noc v lednici (je vhodné i ke zmražení, můžete je tak mít nachystané i pro příští pečení).

Začněte zahřívat troubu na 190 °C. Z těsta vyválejte tenkou placku ve tvaru koláče, můžete si pomoci silikonovou podložkou s vyznačenými kruhy. Těsto opatrně přendejte na plech s pečicím papírem nebo jako my použijte nepřilnavý povrch.

Smíchejte zakysanou smetanu s kořením a potřete tím těsto po celé ploše. Pak už jen rovnoměrně ozdobte všemi ostatními surovinami – je jen na vás, kolik čeho si na slaný koláč dáte, unese celkem dost náplně. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 12–15 minut, krájejte rádýlkem a podávejte na prkénku.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: GoodMills Česko