Lehký dort s čerstvými banány

Ingredience (forma 28 cm)
Korpus:
- 400 g Mouky na Piškotová těsta Babiččina volba
- 5 vajec
- 130 g rozpuštěného másla
- 200 ml mléka
- 1 balení kypřícího prášku
- Špetka soli
- Kůra z 1 citronu
- Krupicový cukr
Krém:
- 300 g mascarpone
- 250 g 33% smetany
- Moučkový cukr
Další suroviny:
- Banány
- Kokos
- Kondenzované mléko
Postup
Jako první připravte korpus. Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a poté ručně vmíchejte postupně všechny zbylé ingredience.
Těsto nalijte do vymazané formy vyložené pečicím papírem a pečte na 180 °C asi 45 minut (nebo dokud není povrch zlatavý a korpus propečený – to můžete vyzkoušet pomocí špejle).
Po upečení nechte korpus zcela vychladnout a připravte krém. Vyšlehejte mascarpone se šlehačkou do tuha a vzniklý krém oslaďte podle vlastní chuti. Doporučujeme sladit spíše méně.
Vychladlý korpus 2x prokrojte a každou vrstvu potřete kondenzovaným mlékem a krémem. Než dort sestavíte, proložte jednotlivé vrstvy také kolečky banánů a kokosem.
Na vrch sestaveného dortu natřete další krém, přidejte na plátky nakrájené banány a opět vše posypte kokosem. Dort ihned podávejte.
zdroj/foto: GoodMills Česko