Česneková pomazánka se sýrem a tatarkou

Česneková pomazánka se sýrem a tatarkou

Výrazná klasika a oblíbená pochoutka mnoha gurmánů, která není jen výborná chuťově, ale také skvělý pomocník pro regeneraci a jarní detoxikaci. Tento „nakopávač“ díky své pikantní chuti nabudí vaše smysly a skvěle se hodí jako rychlá a chutná svačina nebo poctivá součást studeného pohoštění.


Suroviny

200 g sýra cihly (na strouhání) Eidam
180g másla
1 malá sklenička (400ml) tatarské omáčky Hellmann’s
6 i více stroužků česneku
Sůl a pepř dle chuti

 

Postup 

Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s tatarkou a prošleháme se změklým máslem.

Postupně přidáme prolisovaný česnek, vždy nechejte pár minut mixovat a ochutnejte. Každý česnek je jinak štiplavý a špatně se odhaduje hranice mezi výraznou a nepříjemnou chutí.

Nakonec dochuťte solí a pepřem, dejte vychladit.

Na připravovaných jednohubkách, chlebu či vece můžete ozdobit petrželkou nebo například polovinou vlašského ořechu.

 

 

 

 

zdroj/foto: Hellmanns