Zeleninové rizoto s celerem a rajčaty

Zeleninové rizoto s celerem a rajčaty

 

Ingredience:

  • 2 balení vegetariánského Špenátovo-sýrového řízku Garden Gourmet
  • 400 g celeru
  • 100 g rukolového salátu
  • 1 velká cibule
  • 20 cherry rajčat
  • 300 g rýže Arborio
  • 2 lžíce čerstvých italských bylinek, nasekaných
  • 2 stroužky česneku
  • 90 g parmezánu, strouhaného
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • sůl a čerstvě namletý pepř

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na středním ohni opékáme cibuli, česnek a rýži, dokud cibule lehce nezhnědne. Do směsi přilijeme bílé víno.
  2. Mezitím omyjeme celer a nakrájíme jej na malé kousky. Přidáme ho k rýži spolu s čerstvými bylinkami a počkáme, až rýže zcela absorbuje vlhkost. Pořád vaříme na středním ohni. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a po troškách přiléváme vývar. Vždy před přidáním vývaru počkáme, dokud se předchozí vývar nevstřebá.
  3. Mezitím si připravíme Garden Gourmet Špenátovo-sýrový řízek podle návodu na obalu. Rýže by měla být měkká, akorát na skus, tzv. al dente. Ochutnejte a případně dokořeňte. Do rizota vmícháme polovinu parmezánu.
  4. Rizoto podáváme se Špenátovo-sýrovým řízkem a ozdobíme zbylým parmezánem a čerstvě mletým pepřem.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Garden Gourmet,