Zeleninové rizoto s celerem a rajčaty

Ingredience:
- 2 balení vegetariánského Špenátovo-sýrového řízku Garden Gourmet
- 400 g celeru
- 100 g rukolového salátu
- 1 velká cibule
- 20 cherry rajčat
- 300 g rýže Arborio
- 2 lžíce čerstvých italských bylinek, nasekaných
- 2 stroužky česneku
- 90 g parmezánu, strouhaného
- 150 ml suchého bílého vína
- 800 ml zeleninového vývaru
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a na středním ohni opékáme cibuli, česnek a rýži, dokud cibule lehce nezhnědne. Do směsi přilijeme bílé víno.
- Mezitím omyjeme celer a nakrájíme jej na malé kousky. Přidáme ho k rýži spolu s čerstvými bylinkami a počkáme, až rýže zcela absorbuje vlhkost. Pořád vaříme na středním ohni. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a po troškách přiléváme vývar. Vždy před přidáním vývaru počkáme, dokud se předchozí vývar nevstřebá.
- Mezitím si připravíme Garden Gourmet Špenátovo-sýrový řízek podle návodu na obalu. Rýže by měla být měkká, akorát na skus, tzv. al dente. Ochutnejte a případně dokořeňte. Do rizota vmícháme polovinu parmezánu.
- Rizoto podáváme se Špenátovo-sýrovým řízkem a ozdobíme zbylým parmezánem a čerstvě mletým pepřem.
zdroj/foto: Garden Gourmet,
Ingredience:
celer cibule česnek vývar zeleninový rajčata cherry parmazán arborio rýže