Tvarohová bábovka s jahodami

Tvarohová bábovka s jahodami

 

12 porcí - Suroviny:

300g čerstvých jahod
500g polotučného tvarohu
100g Čekankového originálu
200g špaldové celozrnné krupice
3 vejce
100g měkkého másla
1 prášek do pečiva
Kůra z 1 bio citronu

 

Postup:

Formu na bábovku si vymažeme kouskem másla a vysypeme troškou krupice. Pokud máme formu silikonovou, tento krok přeskočíme.

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Oddělíme si bílky od žloutků a žloutky smícháme s tvarohem, čekankovým originálem, máslem a citronovou kůrou. Řádně promícháme.

Krupici smícháme s práškem do pečiva. Jahody si nakrájíme na čtvrtky. 

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Tvarohovou směs mícháme s krupicí a jahodami a nakonec opatrně vmícháme nejprve ½ sněhu a potom až zbytek.

Celou směs dáme do bábovkové formy a pečeme na přibližně 45 minut. Na povrchu by měla být zlatavá a vnitřek otestujeme špejlí tak, že do bábovky píchneme aa pokud na špejli není lepivé těsto, bábovka je hotová.

Dobrou chuť!

 

 

zdroj/foto: www.bettyavojta.cz