Tvarohová bábovka s jahodami

12 porcí - Suroviny:
300g čerstvých jahod
500g polotučného tvarohu
100g Čekankového originálu
200g špaldové celozrnné krupice
3 vejce
100g měkkého másla
1 prášek do pečiva
Kůra z 1 bio citronu
Postup:
Formu na bábovku si vymažeme kouskem másla a vysypeme troškou krupice. Pokud máme formu silikonovou, tento krok přeskočíme.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Oddělíme si bílky od žloutků a žloutky smícháme s tvarohem, čekankovým originálem, máslem a citronovou kůrou. Řádně promícháme.
Krupici smícháme s práškem do pečiva. Jahody si nakrájíme na čtvrtky.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Tvarohovou směs mícháme s krupicí a jahodami a nakonec opatrně vmícháme nejprve ½ sněhu a potom až zbytek.
Celou směs dáme do bábovkové formy a pečeme na přibližně 45 minut. Na povrchu by měla být zlatavá a vnitřek otestujeme špejlí tak, že do bábovky píchneme aa pokud na špejli není lepivé těsto, bábovka je hotová.
Dobrou chuť!
zdroj/foto: www.bettyavojta.cz