Letní závitky s krevetami a sladko-pálivou omáčkou

Letní závitky s krevetami a sladko-pálivou omáčkou

 

Suroviny na 8 závitků:

8 rýžových papírů
24 krevet (syrových nebo předvařených)
1 zralé avokádo
1 zralé mango
1 střední mrkev
1/2 salátové okurky
1/2 ledového salátu
Velká hrst čerstvého koriandru

Na omáčku:
2 lžíce Čekankového originálu značky 4SLIM
3 lžíce limetkové šťávy nebo rýžového octa
2 lžíce rybí omáčky
1 stroužek česneku
chilli podle chuti (čerstvé nebo sušené)

 

Postup: 

Nejdřív si připravíme omáčku – do malé misky dáme trochu čekankového originálu, přidáme česnek nakrájený na plátky, rybí omáčku a nasekané čerstvé nebo sušené chilli. Všechno promícháme a necháme chvíli odstát, aby se chutě spojily. Mezitím si opečeme krevety – pokud jsou syrové, rychle je orestujeme na pánvi s kapkou oleje, dokud nezrůžoví. Pokud jsou předvařené, jen je krátce prohřejeme. Připravíme si zeleninu – okurku a mrkev nakrájíme na tenké nudličky, avokádo a mango na plátky nebo proužky, salát nasekáme a lístky koriandru natrháme. Rýžový papír jeden po druhém namočíme na pár vteřin do vlažné vody, položíme na prkénko a začneme plnit – první krevety, několik nudliček zeleniny, pár plátků manga a avokáda, koriandr a salát. Zabalíme pevně jako burrito – nejdřív přehneme boky a pak zarolujeme. Podáváme čerstvé, ideálně s miskou omáčky na namáčení. Pokud připravujeme dopředu, můžeme závitky zabalit do vlhké utěrky a uchovat v lednici

 

 

zdroj/foto: www.bettyavojta.cz