Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Ingredience na kachní prsa:
2 kachní prsa
2 pomeranče
3 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 lžíce Grand Marnier
sůl vločková
Ingredience na přílohu:
5 brambor
1 batát
¼ celeru
2 lžíce citrusového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
římský kmín
50 g nastrouhaného parmezánu
bylinková sůl
olivový olej
Postup:
- Kachní prsa očistíme a přebytečnou kůži si dáme na pánev a necháme z ní vypéct tuk, který si poté slijeme.
- Mezitím si připravíme pomeranče, které vyfiletujeme, a ze zbytku pomeranče vymačkáme do misky šťávu. Přidáme citrusový balzamikový krém a osolíme podle chuti.
- Brambory si očistíme kartáčkem, batát a celer oloupeme. Vše si nakrájíme (brambory na měsíčky, batát a celer na hranolky). Do misky dáme olivový olej, římský kmín, citrusový balzamikový krém, parmezán, bylinkovou sůl a vše promícháme. Pečeme v troubě asi 20-30 minut.
- Na pánev dáme vypečený tuk a opečeme na něm zprudka kachní prsa (vždy nejdříve kůží dolů). Hotová kachní prsa zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout.
- Na pánvi si necháme trochu kachního výpeku a přidáme do něj namarinované pomeranče. Omáčku necháme zredukovat do zhoustnutí. Ke konci přidáme Grand Marnier. Kachní prsa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky. Servírujeme je posypané vločkovou solí a zalité pomerančovou omáčkou. Jako přílohu servírujeme brambory s bátaty a celerem.
Ingredience: