Dýňový podzimní koláč s Kefírovým mlékem
Ingredience:
1,5 hrnku Kefírového mléka nízkotučného
2,5 hrnku špaldové
1,5 lžičky jedlé sody
1 kávovou lžičku perníkového koření
2 vejce, 3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku třtinového cukru
2,5 hrnku strouhané dýně (bez pecek)
3 lžíce třtinového cukru na prosypání dýně
máslo na vymazaní a kokos na vysypání formy
Na žmolenku:
100 g másla, 100 g polohrubé mouky, 100 g cukru
Postup
Ušleháme si vejce s cukrem a postupně přidáváme olej, Kefírové mléko nízkotučné a nakonec přisypeme mouku se sodou, kterou jsme smíchali s perníkovým kořením. Nádobu, nejlépe keramickou kulatou, si vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Těsto nalijeme do formy. Připravíme si dýni, kterou nastrouháme, smícháme s cukrem a nasypeme na těsto. Na závěr posypeme drobenkou, kterou jsme si připravili z másla, mouky a cukru. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut.
Ingredience: