Pohankové palačinky ze Světa zdraví

Pohankové palačinky ze Světa zdraví

Výbornou alternativou pšeničné mouky je mouka pohanková, protože patří k nejlepším přírodním zdrojům rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Navíc neobsahuje lepek. Dětem připravte sladké palačinky třeba k snídani, vy si ji dejte třeba jako svačinu před tréninkem.

  • 500 ml mandlového mléka
  • 200 g pohankové mouky
  • 50 g slepičího vejce (1 ks)
  • sůl (na špičku nože)
  • 20 g olivového oleje (2 lžíce na postupné vymazávání pánve)
  • 200 g džemu z černého rybízu (nebo z jahod, meruněk apod.)

 

Do nádoby vlijeme mléko, přidáme vejce, vmícháme pohankovou mouku, osolíme a vše pořádně prošleháme metlou. Těsto necháme chvíli odpočinout.

Pokud je těsto stále řídké, přidáme mouku. Pak můžeme smažit tenké palačinky na olivovém oleji. Ze stejného těsta je možné smažit i silnější lívance.

Palačinky potřeme džemem a podáváme.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/pohankove-palacinky-s-dzemem-z-cerneho-rybizu

 

Ingredience: