Pohankové palačinky ze Světa zdraví
Výbornou alternativou pšeničné mouky je mouka pohanková, protože patří k nejlepším přírodním zdrojům rutinu, který je důležitý pro cévní pružnost. Navíc neobsahuje lepek. Dětem připravte sladké palačinky třeba k snídani, vy si ji dejte třeba jako svačinu před tréninkem.
- 500 ml mandlového mléka
- 200 g pohankové mouky
- 50 g slepičího vejce (1 ks)
- sůl (na špičku nože)
- 20 g olivového oleje (2 lžíce na postupné vymazávání pánve)
- 200 g džemu z černého rybízu (nebo z jahod, meruněk apod.)
Do nádoby vlijeme mléko, přidáme vejce, vmícháme pohankovou mouku, osolíme a vše pořádně prošleháme metlou. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Pokud je těsto stále řídké, přidáme mouku. Pak můžeme smažit tenké palačinky na olivovém oleji. Ze stejného těsta je možné smažit i silnější lívance.
Palačinky potřeme džemem a podáváme.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/pohankove-palacinky-s-dzemem-z-cerneho-rybizu
Ingredience: