Mražené Baileys parfait s exotickým ovocem
Připravte si sladkou hostinu s likérem Baileys
Věděli jste, že ovoce lze přidat i do rizota? Samozřejmě do sladkého! Vyzkoušejte exkluzivní recepty šéfkuchaře restaurace Grand Cru, Jana Punčocháře, který připravil sladce ovocné menu s likérem Baileys. Připravte si čokoládové rizoto s ananasem a na závěr se osvěžte mraženým dezertem parfait s Baileys Original. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience:
125 g cukru krupice
400 ml smetany 33%
1,5d cl Baileys
2 ks bílků, 1 dcl vody
120 g khaki, 60 g liči
50 g mango
1,5 dcl Baileys
Postup:
- Cukr s vodou svařte při 110 stupních.
- Bílky vyšlehejte do sněhu, přidejte Baileys a pomocí stěrky vmíchejte.
- Ušlehejte smetanu a také vmíchejte do vaječné hmoty. Vše vložte do forem a zamrazte.
- Přidejte exotické ovoce podle chuti a důkladně zalijte Baileys.
O šéfkuchaři Janu Punčocháři
Jan Punčochář svou profesní kariéru začínal v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.
O společnosti Stock Plzeň-Božkov
Společnost Stock Plzeň-Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již déle než 85 let přináší oblíbené značky jako Božkov a Fernet. S portfoliem čítajícím více než 40 produktů je Stock Plzeň lídrem na trhu co do objemu prodaného alkoholu. Zároveň distribuuje úspěšné značky rumu Captain Morgan, nejsilnější značku whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, největší světovou značku London Dry Ginu Gordon‘s, největší světovou značku vodky Smirnoff a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Více na www.stock.cz