Středomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka

Ingredience:

  • Bílá mořská ryba 300 g
  • Rybí vývar 500 ml
  • Fenykl 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Krevety loupané 200 g
  • Česnek 3 stroužky
  • Italská rajčatová hotová omáčka 1 ks
  • Petrželka 1 hrst

Postup:

V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.

Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.

Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.

Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.

TIP! Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.

 

 

Zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/stredomorska-rybi-polevka-s-fenyklem/1174

 

Ingredience: