Středomořská rybí polévka
Ingredience:
- Bílá mořská ryba 300 g
- Rybí vývar 500 ml
- Fenykl 1 ks
- Olej olivový dle potřeby
- Krevety loupané 200 g
- Česnek 3 stroužky
- Italská rajčatová hotová omáčka 1 ks
- Petrželka 1 hrst
Postup:
V hrnci na olivovém oleji pomalu opékejte nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť.
Fenykl zbavte košťálů a nakrájejte na nudličky. Přidejte ho k česneku a restujte dalších 5 minut. Přilijte italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a nechte 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolte.
Přidejte rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povařte. Na posledních pár minut přihoďte krevety na prohřátí.
Posypejte nakrájenou petrželkou a podávejte s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.
TIP! Pro opravdu autentickou chuť přidejte k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.
Zdroj: receptyschuti.cdnvio.eu/recept/stredomorska-rybi-polevka-s-fenyklem/1174
Ingredience: