Dýňové fit rizoto
Dýně Hokaido má jednu skvělou vlastnost. Nemusí se loupat a dá se tedy krásně zpracovat úplně celá. Dýňové fit rizoto se sníženým množstvím sacharidů si zamilujete na první ochutnání.
Ingredience:
- Dýně hokaido,
- zeleninová polévka KetoMix,
- konjaková rýže KetoMix,
- parmazán,
- sůl, pepř a tymián,
- olivový olej,
- řepkový olej.
Postup
Dýni omyjte a rozkrojte napůl. Vydlabejte vnitřek dýně a připravte si dýňová semínka do mističky. Dýni nakrájejte na kousky a naskládejte na pečícím papírem vyložený plech. Dejte do trouby na 180 stupňů a pečte do změknutí. Po upečení dýni rozmixujte a přilijte trochu zeleninového vývaru. Množství vývaru záleží na vaší preferenci, jak moc husté či řídké rizoto chcete. Rýži opláchnete od konjakového nálevu a vysypte na pánev s rozpáleným řepkovým olejem. Přidejte rozmixovanou omáčku a jídlo prohřejte. Přimíchejte parmazán a na druhé pánvi zprudka orestute dýňová semínka, kterými rizoto nakonec dozdobíte. Servírujte se sklenkou dobrého vína.