Udon s kuřecím masem, vejcem a špenátem (Japonsko)

Udon s kuřecím masem, vejcem a špenátem (Japonsko)

Suroviny

  • Maso z kuřecích stehen 200 g
  • Sójová omáčká šóju 3 lžíce
  • Baby špenát 150 g
  • Nudle udon 200 g
  • Mirin víno 1 lžíce
  • Saké 1 lžíce
  • Shiitake 4 ks
  • Pórek 1 ks
  • Drůbeží vývar 1000 ml
  • Vejce 4 ks
  • Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Zalijeme ho saké a asi 1 lžící sójové omáčky a alespoň hodinu necháme marinovat. Houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a nakrájíme na menší kousky.

    Listy špenátu spaříme ve vroucí vodě. Scedíme je a necháme odkapat. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je, necháme okapat a rozdělíme do misek.

    Vývar přivedeme k varu. Dochutíme ho zbylou sójovou omáčkou a vínem mirin. Vsypeme do něj kuře s pórkem a houby asi 5 minut je povaříme.

    Do hrnce opatrně, abychom nepoškodili žloutek, rozklepneme vejce. Polévku velmi zvolna vaříme dalších asi 5 minut. Před koncem do ní vmícháme špenát. Rozdělíme ji do misek s nudlemi a podáváme.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/udon-s-kurecim-masem-vejcem-a-spenatem-japonsko/1039

     

     

Ingredience:

špenát baby vejce