Udon s kuřecím masem, vejcem a špenátem (Japonsko)
Suroviny
- Maso z kuřecích stehen 200 g
- Sójová omáčká šóju 3 lžíce
- Baby špenát 150 g
- Nudle udon 200 g
- Mirin víno 1 lžíce
- Saké 1 lžíce
- Shiitake 4 ks
- Pórek 1 ks
- Drůbeží vývar 1000 ml
- Vejce 4 ks
-
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do misky. Zalijeme ho saké a asi 1 lžící sójové omáčky a alespoň hodinu necháme marinovat. Houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Pak je scedíme a nakrájíme na menší kousky.
Listy špenátu spaříme ve vroucí vodě. Scedíme je a necháme odkapat. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme je, necháme okapat a rozdělíme do misek.
Vývar přivedeme k varu. Dochutíme ho zbylou sójovou omáčkou a vínem mirin. Vsypeme do něj kuře s pórkem a houby asi 5 minut je povaříme.
Do hrnce opatrně, abychom nepoškodili žloutek, rozklepneme vejce. Polévku velmi zvolna vaříme dalších asi 5 minut. Před koncem do ní vmícháme špenát. Rozdělíme ji do misek s nudlemi a podáváme.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/udon-s-kurecim-masem-vejcem-a-spenatem-japonsko/1039