Kuřecí kari s rýží (Indie)
Suroviny
Maso
- Kuřecí prsa 400 g
- Paprika žlutá 1 ks
- Olej rostlinný 30 ml
- Zázvor mletý 1 lžička
- Rajský protlak 2 lžíce
- Chilli paprička zelená 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- Sůl dle potřeby
- Indické kari 1 lžíce
- Kokosové mléko 400 ml
Příloha
- Rýže dlouhozrnná 300 ml
- Cibule 0.5 ks
- Koření na rýži 1 lžíce
- Olej rostlinný 3 lžíce
-
Maso nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriku opláchneme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
V pánvi nahřejeme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zasypeme zázvorem, přidáme cibuli a krátce opečeme.
Potom přimícháme papriku, zasypeme indickým kari, přimícháme protlak, plátky česneku a chilli papričku.
Vše zalijeme kokosovým mlékem. Snížíme teplotu, kari podle potřeby přisolíme a necháme asi 5 minut dusit
Rýži propláchneme nejprve horkou a potom studenou vodou. Necháme dobře okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.V kastrolu nahřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli.. Přisypeme rýži a krátce orestujeme.
Přisypeme koření na rýži, promícháme, zalijeme 450 ml vody, osolíme a necháme zavařit. Přiklopíme poklicí a dáme asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 170 °C dusit. Po vyndání z trouby odklopíme a dobře promícháme vidličkou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kureci-kari-s-ryzi-indie/1037