Velikonoční tiramisu

Velikonoční tiramisu

Ingredience:

  • Vejce 5 ks
  • Mascarpone 500 g
  • espresso 1 hrnek
  • Cukr 5 lžic
  • Piškoty cukrářské
  • Kakao na posypání

 

Postup:

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s 5 lžícemi cukru, přidáme mascarpone.  Nakonec opatrně vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Cukrářské piškoty krátce namočíme v kávě a klademe do připravených sklenic. Potom piškoty zalijeme krémem. Těsně před podáváním přes sítko jemně poprášíme kakaem. Pokud nesníme Tiramisu hned, je dobré sklenici uzavřít víčkem a uchovat v lednici.

 

 

Zdroj: www.receptyschuti.cz/recept/velikonocni-tiramisu/2327

 

 

Ingredience: