Segedínský guláš z krůtích či kuřecích prsou
Suroviny:
150 g kuřecích
krůtích prsou
250 g kysaného zelí
1 jogurt do 3 % tuku
1 cibule
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce hrašky
1/2 polévkové lžíce sladké mleté papriky
trochu oleje (řepkový, slunečnicový)
sůl, pepř, kmín
0,5 l vývaru nebo vody
POSTUP:
Segedínský gulášz krůtích či kuřecích prsou Suroviny: 150 g kuřecích, krůtích prsou 250 g kysaného zelí 1 jogurt do 3 % tuku 1 cibule 2 stroužky česneku 1 polévková lžíce hrašky 1/2 polévkové lžíce sladké mleté papriky trochu oleje (řepkový, slunečnicový) sůl, pepř, kmín 0,5 l vývaru nebo vody Postup V kastrolu si rozehřejte olej a přidejte cibuli. Nechte ji zpěnit, přidejte papriku a vhoďte na kostky nakrájené maso. Společně promíchejte a krátce orestujte. Základ na segedínský guláš zalijte vývarem či vodou a okořeňte. Zelí vyklopte do cedníku a trochu propláchněte pod tekoucí vodou. Zelí nechte okapat, a pokud chcete, tak překrájejte, aby nebylo tak dlouhé. Potom zelí přidejte do kastrolu s masem a nechte asi 25 minut povařit (do změknutí masa). Zhruba 15 minut před koncem vaření zahustěte hraškou, kterou předem rozšlehejte v hrníčku s vodou. Na závěr do segedínského guláše prolisujte česnek, přidejte jogurt a nechte už jen 5 minut lehce probublat. A segedínský guláš je hotov. Můžete podávat s brambory vařenými ve slupce.
Ingredience: