Veganské brynzové halušky

Veganské brynzové halušky

Na halušky:
700 g brambor
200 g polohrubé mouky
l

Na brynzu:
1 bílé tofu
1 uzené tofu
1 sojakrém od Lunteru
1 zakysaná smetana Creme Vege Dr. Oetker
šťáva z jednoho citronu
lžíce lahůdkového droždí
voda

Na podávání:
uzené tofu (1/2 zbude z vaření) nebo tempeh osmažený na oleji

 

POSTUP

Veganskou formu brynzy je dobré si připravit předem, krásně se rozleží. Spousta receptů obsahuje cibuli, mně tam ta chuť nějak neseděla.  Celé bílé tofu, ½ uzeného dáme spolu se sojakrémem a zakysankou do food procesoru a rozmixujeme s trochou vody do hladka. Dochutíme citronem, lahůdkovým droždím.

Oloupané brambory nastrouháme syrové na jemném struhadle nebo použijeme služby robota. Smícháme s polohrubou moukou a solí, až vznikne lepkavé ale hustší těsto, nemělo by samo protéct přes síto na halušky. Do vroucí vody právě přes síto na halušky protlačíme vařečkou těsto, promícháme, jinak se nám mohou halušky přichytit na dno a vaříme asi pět minut. Scedíme a necháme si trochu vody z vaření stranou. Na pánvi si osmažíme na kostičky pokrájené zbylé tofu nebo tempeh, nebo obojí. Do pánve pak vhodíme porce halušek a smícháme s brynzou. Na rozředění použijeme případně trochu vody z halušek, abychom dostali krémovou konzistenci.

 

 

Ingredience: