Srdíčkový chlebíček s Bílým jogurtem z Valašska

Použité suroviny
200 g Bílého jogurtu z Valašska
150 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
50 g bramborové moučky
160 g jemného krystalového cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
1 dcl slunečnicového oleje
kakao
strouhaná citronová kůra
špetka soli
Postup
Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a citrónovou kúrou vyšleháme do pěny. Jakmile máme pěnu hotovou, postupně přidáváme olej a Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí. Nakonec přimícháme hladkou mouku, kterou jsme si smíchali s bramborovou moučkou a práškem do pečiva. Část těsta odebereme a dáme péct na malý plech, zbývající část obarvíme kakaem. Po upečení a vychladnutí světlého těsta, vykrajujeme srdíčka. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouku. Na dno nalijeme část tmavého těsta a do středu vkládáme vedle sebe vykrojená srdíčka, která pak opatrně zalijeme zbývajícím tmavým těstem.
Pečeme 40-50 minut v troubě předem vyhřáté na 170°C. Prvních 40 minut troubu neotvíráme a pak špejlí zkusíme, jak je těsto propečené.
Ingredience: