po 2 snítkách čerstvého tymiánu, rozmarýnu, šalvěje a oregana
2sušené chilli papričky
5sušených rajčat
hrst černých oliv
k podávání: ajvar jemný Podravka
Příprava
Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků), tak aby stále zůstaly znatelné lístky - vypadá to hezky. Chilli papričky a sušená rajčata také nasekáme nahrubo. Všechny tyto suroviny pak vmícháme do česnekového oleje.
Do sklenice dáme vždy jednu vrstvu kostek sýra, zalijeme ji olejem se všemi přísadami, a takto pokračujeme, dokud nebude sklenice plná. Kostky sýra by měly být zcela ponořené. Necháme v chladu odležet nejméně dva dny.
Servírování: Podáváme s miskou ajvaru, který krásně doplňuje chuť tohoto naloženého sýra.