Krupicové flameri s dýňovými pyré
Suroviny na 4 porce:
- 0,2 kg
- Dýňové pyré Bonduelle
- 0,8 l mléko
- 100 g krupice
- 50 g cukr
- špetka soli
- 25 g želatina
- med
- oříšky (různé druhy)
- semínka (slunečnice, dýně, sezam)
- 20 g skořice mletá
Skvělá podzimní mňamka pro malé mlsné zajíčky!
Krupičku zavaříme do oslazeného mléka se špetkou soli. Dýňové pyré prohřejeme s želatinou a vmícháme do krupice tak aby zůstal efekt twistru. Následně nalijeme hotovou hmotu do formiček, nebo na plech. Po vychladnutí vyklopíme, nebo nakrájíme kostky. Posypeme směsí sekaných ořechů a semínek. Nakonec přelijeme rozředěným medem a posypeme skořicí.
zdroj: www.skolaplnazdravi.cz/recepty/krupicove-flameri-s-dynovymi-pyre