před 11 lety, 12.03.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Výborný dezert snadno a rychle?
Každého z nás občas přepadne mlsná, ale málokomu se chce stát hodiny v kuchyni, aby připravil dezert, který bude lahodit jak oku, tak i chuti. Dá se upéct během chvíle výborný moučník? Jasně! Pro tyhle případy je tu hrníčková bábovka.
Recept nemůže být jednodušš
Každého z nás občas přepadne mlsná, ale málokomu se chce stát hodiny v kuchyni, aby připravil dezert, který bude lahodit jak oku, tak i chuti. Dá se upéct během chvíle výborný moučník? Jasně! Pro tyhle případy je tu hrníčková bábovka.
Recept nemůže být jednodušší!
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- půl hrnku oleje
- 2 vejce
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
Postup přípravy:
Nejdříve rozmícháme vejce v mléce a oleji. Poté postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr. Všechno promícháme v těsto. Rozdělíme na 2 porce a do jedné přidáme kakao (proto taky mramorová bábovka nebo kakaová bábovka) a dobře promícháme. Do formy předem vymazané olejem a vysypané moukou nalijeme nejdříve světlé a poté tmavé těsto. Fantazii v nalévání se ale meze nekladou. V troubě pečeme 40-45min při 200°C.
Já osobně po tomhle receptu sahám pravidelně, pokud chci rychle a dobře ukojit své chutě. Párkrát jsem zkusila i jiný návod, který byl mnohem pracnější a výsledek nikdy nebyl tak skvělý, jako tento.
Co vy? Máte zkušenosti s přípravou hrníčkové bábovky, nebo se jí právě chystáte vyzkoušet? Napište nám, jak chutnala!
Markét,)
Zdroj: hrnickovakucharka.cz, foto: pochutnamsi.cz.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)