Pokračujeme v sérii home made cukrářských výrobků. Všimla jsem si, že nejenom já, ale také spousta z vás miluje tyto laskominy. A nejlepší je umět je vyrábět doma. Na co se podíváme dnes? No přeci nepostradatelné špičky!
Suroviny:
Piškoty:
4 vejce
4 lžíce cukru
Pokračujeme v sérii home made cukrářských výrobků. Všimla jsem si, že nejenom já, ale také spousta z vás miluje tyto laskominy. A nejlepší je umět je vyrábět doma. Na co se podíváme dnes? No přeci nepostradatelné špičky!

Suroviny:
Piškoty:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce škrobu
Krém:
- 6 dl mléka
- 2 čokoládové pudinky
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru
- 50 g strouhané čokolády
- 150 g másla
- 150 g Omegy
Likér:
- 2 žloutky
- 4 lžíce cukru moučkového
- 1/2 dl rumu
- 50 g másla
Poleva:
- 200 g čokolády
- 100 g Omegy
Postup:
Piškoty: ušleháme si sníh s cukrem, přidáme žloutky a mouku se škrobem. Sáčkem nastříkáme piškoty, které pečeme asi 15 minut, při 180°.
Krém: uvaříme si pudink s cukrem a kakaem, do ještě horkého vmícháme čokoládu a vychladíme. Nakonec vyšleháme s máslem a Omegou. Krém nastříkáme speciální trubičkou na pomazané piškoty.
Likér: všechny suroviny umixujeme do hladkého krému a naplníme jím dutinku, kterou uzavřeme pusinkou z krému. Následně důkladně vychladíme a polijeme čokoládovou polevou.
Mysleli jste si, že jde o něco složitého? Tak to jste se spletli! Výborná pochutina, která je lepší než cukrárny! Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)