Domácí likérové špičky (bombičky), snadno a rychle!

Domácí likérové špičky (bombičky), snadno a rychle!

Pokračujeme v sérii home made cukrářských výrobků. Všimla jsem si, že nejenom já, ale také spousta z vás miluje tyto laskominy. A nejlepší je umět je vyrábět doma. Na co se podíváme dnes? No přeci nepostradatelné špičky! Suroviny: Piškoty: 4 vejce 4 lžíce cukru


Pokračujeme v sérii home made cukrářských výrobků. Všimla jsem si, že nejenom já, ale také spousta z vás miluje tyto laskominy. A nejlepší je umět je vyrábět doma. Na co se podíváme dnes? No přeci nepostradatelné špičky!

tortyodmamy sme sk

Suroviny:

Piškoty:
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce škrobu
Krém:
  • 6 dl mléka
  • 2 čokoládové pudinky
  • 2 lžíce kakaa
  • 6 lžic cukru
  • 50 g strouhané čokolády
  • 150 g másla
  • 150 g Omegy
Likér:
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce cukru moučkového
  • 1/2 dl rumu
  • 50 g másla
Poleva:
  • 200 g čokolády
  • 100 g Omegy

Postup:

Piškoty: ušleháme si sníh s cukrem, přidáme žloutky a mouku se škrobem. Sáčkem nastříkáme piškoty, které pečeme asi 15 minut, při 180°. Krém: uvaříme si pudink s cukrem a kakaem, do ještě horkého vmícháme čokoládu a vychladíme. Nakonec vyšleháme s máslem a Omegou. Krém nastříkáme speciální trubičkou na pomazané piškoty. Likér: všechny suroviny umixujeme do hladkého krému a naplníme jím dutinku, kterou uzavřeme pusinkou z krému. Následně důkladně vychladíme a polijeme čokoládovou polevou. Mysleli jste si, že jde o něco složitého? Tak to jste se spletli! Výborná pochutina, která je lepší než cukrárny! Plánujete vyzkoušet? Podělte se s námi! Markét ,)