Velikonoční mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans

Velikonoční mrkvový cheesecake s Haribo Jelly Beans
Přivítejte barevné Velikonoce s mrkvovým cheesecakem

 

INGREDIENCE

Korpus (forma o průměru 24 cm) 
200 g karamelových sušenek
50 g mletých pekanových ořechů
50 g jemně nastrouhané mrkve
40 g másla, rozpuštěného

Náplň
700 g čerstvého smetanového sýra
200 g zakysané smetany
150 g cukru krystal
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
3 vejce
3 lžíce hladké mouky

Na ozdobu
150 g čerstvého smetanového sýra
30 g smetany ke šlehání
30 g cukru moučka
1 lžička citronové šťávy
HARIBO Jelly Beans



POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s ořechy, mrkví a rozpuštěným máslem. Poté směs natlačíme do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dáme na 10 minut předpéct.
  2. Připravíme si krémovou náplň. V mixéru na nízké otáčky prošleháme sýr, zakysanou smetanu, cukr, citronovou šťávu a kůru a vanilkový extrakt. Po jednom zašleháme vajíčka a po lžících i mouku. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.
  3. Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, do kterého nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 55-60 minut, střed by měl být skoro ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě, a nakonec několik hodin vychladíme v lednici. 
  4. Sýr, smetanu, cukr moučka a citronovou šťávu vyšleháme na pevný krém, přendáme do sáčku s řezanou zdobící špičkou a na cheesecake ho ozdobně navrstvíme. Dozdobíme bonbóny HARIBO Jelly Beans, jedlými květy či mrkvovými spirálkami.

 

zdroj: www.haribo.cz