Polévka Irský eintopf
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 120 minut
Ingredience
Jehněčí přední | 1000 g |
Olej | 50 ml |
Cibule | 100 g |
Masový vývar | 2 l |
Kapusta | 200 g |
Brambory | 250 g |
Mrkev | 250 g |
Petrželka | svazek |
Citrón | 1 ks |
Sůl, pepř | |
Kmín | |
POSTUP
V hrnci rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Maso vyjmeme a do hrnce vložíme nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přidáme opečené maso, zalijeme vývarem, okořeníme a pozvolna vaříme do měkka.
Po 30minutách vaření přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a kmín. Vaříme dalších cca 35 minut.
Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a stroužek česneku a společně dovaříme do měkka.
Hotovou polévku dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Po 30minutách vaření přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a kmín. Vaříme dalších cca 35 minut.
Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a stroužek česneku a společně dovaříme do měkka.
Hotovou polévku dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Při podávání posypeme polévku směsí z jemně nakrájené petrželky, česneku a citrónové kůry. Tato směs se nazývá v italské kuchyni “Gremolata“ a dodá polévce tu správnou aromatickou tečku.
TIP
- Místo jehněčího masa můžeme použít i maso hovězí.
- Nemáme li vývar, zalijeme polévku vodou.
- Gremolata je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Do směsi se může přidat i jedna rozetřená ančovička.
- Nemáme li vývar, zalijeme polévku vodou.
- Gremolata je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Do směsi se může přidat i jedna rozetřená ančovička.
zdroj: www.lamart.cz