Polévka Irský eintopf

Polévka Irský eintopf
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 120 minut

Ingredience

Jehněčí přední  1000 g
Olej   50 ml
Cibule   100 g
Masový vývar  2 l
Kapusta  200 g
Brambory  250 g
Mrkev   250 g
Petrželka  svazek
Citrón   1 ks
Sůl, pepř  
Kmín  
   
 
POSTUP
V hrnci rozehřejeme olej a zprudka na něm osmažíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Maso vyjmeme a do hrnce vložíme nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přidáme opečené maso, zalijeme vývarem, okořeníme a pozvolna vaříme do měkka.

Po 30minutách vaření přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a kmín. Vaříme dalších cca 35 minut.

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev a stroužek česneku a společně dovaříme do měkka.

Hotovou polévku dosolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

Při podávání posypeme polévku směsí z jemně nakrájené petrželky, česneku a citrónové kůry. Tato směs se nazývá v italské kuchyni “Gremolata“ a dodá polévce tu správnou aromatickou tečku.

TIP
- Místo jehněčího masa můžeme použít i maso hovězí.
- Nemáme li vývar, zalijeme polévku vodou.
- Gremolata je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Do směsi se může přidat i jedna rozetřená ančovička.