Tento týden jsem se věnovala převážně domácí přípravě oblíbených cukrářských výrobků. A dnes, poslední den v týdnu tomu nebude jinak. Pojďme se podívat na jeden z mých oblíbených receptů, domácí kremrole.
Suroviny:
Náplň:
5 ks bílků
350 g cukru krystal
Tento týden jsem se věnovala převážně domácí přípravě oblíbených cukrářských výrobků. A dnes, poslední den v týdnu tomu nebude jinak. Pojďme se podívat na jeden z mých oblíbených receptů, domácí kremrole.

Suroviny:
Náplň:
- 5 ks bílků
- 350 g cukru krystal
Těsto 1:
- 1 lžíce octa
- 200 g hladké mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 2 žloutky
Těsto 2:
- 50 g hladké mouky
- 250 g másla
Příprava:
Těsto: Připravíme si první těsto, necháme chvilku odpočinout, potom ho vyválíme na obdélník, doprostřed dáme tukovou placku, kterou jsme si udělali z druhého těsta. Přeložíme, rozválíme, přeložíme natřikrát a necháme půl hodiny odležet v ledničce Po této době ještě jednou rozválíme, přeložíme, rozválíme a složíme opět natřikrát. Necháme opět půl hodiny odpočinout, poté ještě jednou postup zopakujeme a necháme půl dne v lednici. Ideální je připravit si těsto den předem.
Když máme těsto odpočaté, vyválíme ho, nakrájíme na pruhy, které namotáváme na kulaté trubičky. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír. Domácí kremrole pečeme dorůžova na 160 - 170 °C. Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem.
Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme.
Náplň: Ve vodní lázni si ušleháme bílky, do kterých postupně zašleháváme cukr. Sníh musí být ušlehán do tuha!
Ušlehanými bílky naplníme sáček a kremrole jednu po druhé naplníme.
Z tohoto množství máme 26 domácích kremrolí.
Kremrole jde samozřejmě udělat i z kvalitního listového těsta, ale doporučuji se nebát vyzkoušet toto, výsledkem budete příjemně překvapeni. Také už vás honí mlsná? Tak honem do kuchyně!
Zajímají vás další skvělé recepty? Podívejte se sem:
http://recepty.dokonalazena.cz/
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)