Domácí kremrole! Jak na ně?

Domácí kremrole! Jak na ně?

Tento týden jsem se věnovala převážně domácí přípravě oblíbených cukrářských výrobků. A dnes, poslední den v týdnu tomu nebude jinak. Pojďme se podívat na jeden z mých oblíbených receptů, domácí kremrole. Suroviny: Náplň: 5 ks bílků 350 g cukru krystal


Tento týden jsem se věnovala převážně domácí přípravě oblíbených cukrářských výrobků. A dnes, poslední den v týdnu tomu nebude jinak. Pojďme se podívat na jeden z mých oblíbených receptů, domácí kremrole.

pinterest com

Suroviny:

Náplň:
  • 5 ks bílků
  • 350 g cukru krystal
Těsto 1:
  • 1 lžíce octa
  • 200 g hladké mouky
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 2 žloutky
Těsto 2:
  • 50 g hladké mouky
  • 250 g másla

Příprava:

Těsto: Připravíme si první těsto, necháme chvilku odpočinout, potom ho vyválíme na obdélník, doprostřed dáme tukovou placku, kterou jsme si udělali z druhého těsta. Přeložíme, rozválíme, přeložíme natřikrát a necháme půl hodiny odležet v ledničce Po této době ještě jednou rozválíme, přeložíme, rozválíme a složíme opět natřikrát. Necháme opět půl hodiny odpočinout, poté ještě jednou postup zopakujeme a necháme půl dne v lednici. Ideální je připravit si těsto den předem. Když máme těsto odpočaté, vyválíme ho, nakrájíme na pruhy, které namotáváme na kulaté trubičky. Ty potřeme vejcem a dáme péct na pečící papír. Domácí kremrole pečeme dorůžova na 160 - 170 °C. Kdo chce, může navrch ještě posypat hrubým cukrem krystalem. Po upečení vždy lehce klepneme s trubičkou a kremrole z nich pěkně sjedou. Necháme je vychladnout a teprve potom plníme. Náplň: Ve vodní lázni si ušleháme bílky, do kterých postupně zašleháváme cukr. Sníh musí být ušlehán do tuha! Ušlehanými bílky naplníme sáček a kremrole jednu po druhé naplníme. Z tohoto množství máme 26 domácích kremrolí.   Kremrole jde samozřejmě udělat i z kvalitního listového těsta, ale doporučuji se nebát vyzkoušet toto, výsledkem budete příjemně překvapeni.  Také už vás honí mlsná? Tak honem do kuchyně! Zajímají vás další skvělé recepty? Podívejte se sem: http://recepty.dokonalazena.cz/ Markét ,)