Domácí croissanty - lepší, než z obchodu!

Domácí croissanty - lepší, než z obchodu!

Já jsem na chuť croissantům přišla již před mnoha lety a to na dovolené v Řecku. V obchodě to bylo žhavé zboží a ve snídaňovém bufetu se po nich ihned zaprášilo. Často jsem si je kupovala i u nás, než mě napadlo vyzkoušet jejich přípravu doma. Jak na to?  Suroviny:


Já jsem na chuť croissantům přišla již před mnoha lety a to na dovolené v Řecku. V obchodě to bylo žhavé zboží a ve snídaňovém bufetu se po nich ihned zaprášilo. Často jsem si je kupovala i u nás, než mě napadlo vyzkoušet jejich přípravu doma. Jak na to? 

wik

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 kostka droždí
  • 1 vejce
  • 3 pl cukru krupice
  • špetka soli
  • 200 g Omegy (nebo jiného 100% tuku)
  • ledové kaštany, čokoláda, či nutela
  • žloutek na potírání

Příprava:

Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout. Po nakynutí na pomoučeném vále tence rozválíme a stejnoměrně na těsto rozprostřeme nastrouhaný 100% tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme, nakrájíme trojúhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů  nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190°-200°C upečeme. Co říkáte? Zdá se vám to snadné? Máte svůj recept na přípravu domácích croissantů, nebo bude tento vaše premiéra? Podělte se s námi v diskuzi. Více mých receptů najdete v blogu a další zde: http://recepty.dokonalazena.cz/   Markét ,)