Já jsem na chuť croissantům přišla již před mnoha lety a to na dovolené v Řecku. V obchodě to bylo žhavé zboží a ve snídaňovém bufetu se po nich ihned zaprášilo. Často jsem si je kupovala i u nás, než mě napadlo vyzkoušet jejich přípravu doma. Jak na to?
Suroviny:
Já jsem na chuť croissantům přišla již před mnoha lety a to na dovolené v Řecku. V obchodě to bylo žhavé zboží a ve snídaňovém bufetu se po nich ihned zaprášilo. Často jsem si je kupovala i u nás, než mě napadlo vyzkoušet jejich přípravu doma. Jak na to?

Suroviny:
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 1 kostka droždí
- 1 vejce
- 3 pl cukru krupice
- špetka soli
- 200 g Omegy (nebo jiného 100% tuku)
- ledové kaštany, čokoláda, či nutela
- žloutek na potírání
Příprava:
Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a promícháme. Pak přidáme kvásek, zbytek mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce, olej a vše opět dobře promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.
Po nakynutí na pomoučeném vále tence rozválíme a stejnoměrně na těsto rozprostřeme nastrouhaný 100% tuk a stočíme do rolády. Tuto roládu tence rozválíme, nakrájíme trojúhelníčky, na jejich širší stranu dáme kousek ledových kaštanů nebo čokolády a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme žloutkem a na 190°-200°C upečeme.
Co říkáte? Zdá se vám to snadné? Máte svůj recept na přípravu domácích croissantů, nebo bude tento vaše premiéra? Podělte se s námi v diskuzi.
Více mých receptů najdete v blogu a další zde: http://recepty.dokonalazena.cz/
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)