Estonský kringel, znáte ho?

Estonský kringel, znáte ho?

Poslední dobou se často poohlížím po netradičních receptech, neboť českých buchet už začínáme být trošku přejedení. Nedávno mě okouzlil recept na skořicový pletenec, neboli kringel. Znáte ho? Pojďte ho také vyzkoušet.  Suroviny: NÁPLŇ: 6 lžic cukru krupice 3


Poslední dobou se často poohlížím po netradičních receptech, neboť českých buchet už začínáme být trošku přejedení. Nedávno mě okouzlil recept na skořicový pletenec, neboli kringel. Znáte ho? Pojďte ho také vyzkoušet. 

justlovecooking com

Suroviny:

NÁPLŇ:
  • 6 lžic cukru krupice
  • 3 lžičky mleté skořice
  • 50 g másla
TĚSTO:
  • špetka soli
  • 15 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 120 ml mléka
  • 30 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce

Příprava:

Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí zaděláme kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s hladkou mouku, máslem, žloutkem, cukrem, špetkou soli a vzniklé těsto necháme 45 minut kynout. Těsto po vykynutí vyválíme na co nejtenčí plát, který potřeme směsí z cukru, povoleného másla a skořice. Plát smotáme do válečku a ten překrojíme přes celý váleček na půl. Vzniknou nám takové proužky a zamotáme do copu nebo věnce. Před pečením můžeme kringel posypat skořicí, nebo nasekanými mandlemi. Kringel pečeme dozlata 25 minut při 180 °C. Pozor, nepečeme nikdy na horkovzduch! Pečeme na program pečení seshora i zdola. Jeho příprava je tak jednoduchá a vypadá přímo božsky. A co teprve, až vyzkoušíte jeho chuť. Rozhodli jste se ho připravit? Podělte se s námi o výsledek! Markét ,)