Skvělé domácí laskonky s krémem! Odoláte?

Skvělé domácí laskonky s krémem! Odoláte?

Včera jsem se při cestě do města zastavila u výkladní skříně místní cukrárny a prohlížela si všechny ty laskominy. A do očí mě trkla jedna, kterou jsem už opravdu dlouho neměla a kterou jsem si jako malá dopřávala s oblibou. Laskonka - jak si ji připravit doma? Tady je recept


Včera jsem se při cestě do města zastavila u výkladní skříně místní cukrárny a prohlížela si všechny ty laskominy. A do očí mě trkla jedna, kterou jsem už opravdu dlouho neměla a kterou jsem si jako malá dopřávala s oblibou. Laskonka - jak si ji připravit doma? Tady je recept!

tana-catering blogspot com

Suroviny:

  • 6 bílků
  • 300 g krupicového cukru
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • nasekané lískové oříšky na posypání
KRÉM:
  • 300 ml mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 100 g čokolády na vaření
  • 250 g másla
 

Příprava:

Troubu předehřejte na 120 °C. Bílky s polovinou krupicového cukru šlehejte asi 5 minut ve vodní lázni. Odstavte, přidejte zbylý cukr a vyšlehejte na pevný sníh. Vmíchejte moučkový cukr a mleté oříšky. Hmotou naplňte sáček, ustřihněte roh a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte asi 5 mm vysoké placičky. Polovinu posypte sekanými oříšky a pečte je asi 50 minut. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a za stálého míchání jej nechte vychladnout. Vyšlehejte ho elektrickým začášlehačem, přidejte rozehřátou čokoládu a za stálého šlehání i máslo. Krém dejte vychladnout a pak jím poslepujte laskonky. Před podáváním nechte ztuhnout v lednici.   Z tohoto receptu bude opravdu pořádná porce laskonek. Já osobně si je raději tvaruji menší, aby z nich byly takové jednohubky. Návštěva to vždy ocení. A co vy? Už jste je vyzkoušeli? Podělte se s námi o zkušenosti.   Markét ,)