před 11 lety, 25.06.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Skvělé domácí laskonky s krémem! Odoláte?
Včera jsem se při cestě do města zastavila u výkladní skříně místní cukrárny a prohlížela si všechny ty laskominy. A do očí mě trkla jedna, kterou jsem už opravdu dlouho neměla a kterou jsem si jako malá dopřávala s oblibou. Laskonka - jak si ji připravit doma? Tady je recept
Včera jsem se při cestě do města zastavila u výkladní skříně místní cukrárny a prohlížela si všechny ty laskominy. A do očí mě trkla jedna, kterou jsem už opravdu dlouho neměla a kterou jsem si jako malá dopřávala s oblibou. Laskonka - jak si ji připravit doma? Tady je recept!

Suroviny:
- 6 bílků
- 300 g krupicového cukru
- 200 g moučkového cukru
- 100 g mletých lískových oříšků
- nasekané lískové oříšky na posypání
KRÉM:
- 300 ml mléka
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g másla
Příprava:
Troubu předehřejte na 120 °C. Bílky s polovinou krupicového cukru šlehejte asi 5 minut ve vodní lázni. Odstavte, přidejte zbylý cukr a vyšlehejte na pevný sníh. Vmíchejte moučkový cukr a mleté oříšky. Hmotou naplňte sáček, ustřihněte roh a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte asi 5 mm vysoké placičky. Polovinu posypte sekanými oříšky a pečte je asi 50 minut.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte pudink a za stálého míchání jej nechte vychladnout. Vyšlehejte ho elektrickým začášlehačem, přidejte rozehřátou čokoládu a za stálého šlehání i máslo. Krém dejte vychladnout a pak jím poslepujte laskonky. Před podáváním nechte ztuhnout v lednici.
Z tohoto receptu bude opravdu pořádná porce laskonek. Já osobně si je raději tvaruji menší, aby z nich byly takové jednohubky. Návštěva to vždy ocení. A co vy? Už jste je vyzkoušeli? Podělte se s námi o zkušenosti.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)