Já osobně jsem nikdy neholdovala dortům s krémem. Ke štěstí mi stačil korpus, který byl potřený marmeládou a obtočený opravdu velkou dávkou marcipánu. Myslím, že nejsem jediná, kdo ho může ve velkém. Naštěstí jeho příprava vůbec není složitá! Jak na to?
Suroviny
Já osobně jsem nikdy neholdovala dortům s krémem. Ke štěstí mi stačil korpus, který byl potřený marmeládou a obtočený opravdu velkou dávkou marcipánu. Myslím, že nejsem jediná, kdo ho může ve velkém. Naštěstí jeho příprava vůbec není složitá! Jak na to?

Suroviny:
- 500 g cukru moučka
- 1 lžíce mandlového aroma
- 3 lžíce medu
- 250 g sušeného mléka
- 3 lžíce vody
- potravinářské barvivo, dle potřeby
Příprava:
Do mísy vsypeme cukr, sušené mléko, přidáme med, vodu a mandlové aroma. Vše velmi dobře smícháme. Pokud to nejde, což se děje často, lze si pomoct tak, že namočíme ruce do vody a zpracujeme těsto rukama. Podle libosti vmícháme potravinářské barvivo. Je třeba, aby byla hmota tuhá, nicméně dobře propracovaná, aby se s ní dalo všemožně manipulovat a tvořit.
Marcipánovou hmota má všestranné využití - můžeme jí vyválet a potáhnout jí celý dort, či z ní vytvořit různé ozdůbky, či postavičky.
Jak jste na tom vy, s láskou k marcipánu? Připravujete si ho i doma, nebo jste si ho doteď jen kupovali? Podělte se s námi v diskuzi.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)