Bratislavská buchta. Už jste ji ochutnali?

Bratislavská buchta. Už jste ji ochutnali?

Dost bylo honosných buchet - tohle tvrzení se dnes linulo napříč sesternou na porodnici, kde jsem byla na kontrole. Sestřičky si sdělovaly recepty a všechny se shodly na tom, že více návštěvě vždy chutná obyčejná buchta, která je hotová za půl hodiny, než dezert, se kterým se


Dost bylo honosných buchet - tohle tvrzení se dnes linulo napříč sesternou na porodnici, kde jsem byla na kontrole. Sestřičky si sdělovaly recepty a všechny se shodly na tom, že více návštěvě vždy chutná obyčejná buchta, která je hotová za půl hodiny, než dezert, se kterým se perou několik hodin. Zaznělo doporučení na bratislavskou buchtu, znáte ji? 

mrk

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 200 g krystalového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g polohrubé mouky
  • 0,5 l mléka
  • 0,1 l vody
  • 1 PL kakaa
  • 3 zakysané smetany
  • prášek do pečiva
  • 0,1 l oleje
  • 1 pudink (nejlépe karamelový)
  • skořice
  • 3 PL moučkového cukru

Příprava:

Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na poloviny. První dáme na vymaštěný plech. Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Z mléka uvaříme pudink. Horký vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct. Rozmícháme 3 zakysané smetany,3 Pl moučkového cukru a 1 vanilkový. Směs nalijeme na upečený horký koláč a posypeme skořicí. Necháme v ledici přes noc.   Tak co říkáte? Zdá se vám to jako vhodný recept na pohoštění návštěvy? Připravujete ho také? Podělte se s námi o zkušenosti.   Markét ,)