Každá druhá hospodyňka vymýšlí dnes a denně nové dezerty, které by mohla podávat ke kávě, jen aby došlo k nějaké inovaci. V tuto dobu jsou jablka všude kolem a proto je nejvyšší čas přijít s novým receptem, jak je zužitkovat.
Suroviny:
150 g polohrubá mouka
50
Každá druhá hospodyňka vymýšlí dnes a denně nové dezerty, které by mohla podávat ke kávě, jen aby došlo k nějaké inovaci. V tuto dobu jsou jablka všude kolem a proto je nejvyšší čas přijít s novým receptem, jak je zužitkovat.

Suroviny:
- 150 g polohrubá mouka
- 50 g pšeničná celozrnná jemně mletá mouka
- 1 vrchovatá lžička kakaa
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- 2 lžíce mléko
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce cukr krupice (nebo vanilkový cukr),
- 125 g Hery
NÁPLŇ:
- 250 g měkký tvaroh
- vanilkový cukr
- 3 lžíce rumu
- 70 g cukr krupice
- 1/2 lžíce solamylu, nebo vanilkového pudinku
- 3-4 menší oloupaná jablka
Příprava:
Na vál nebo do širší mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr, promícháme a přidáme tekutiny, spojíme je s moukou v kašičku a pak přidáme nastrouhaný tuk.Vše pořádně ručně propracujeme, až nám vznikne hladké těsto které nelepí. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do chladničky nebo mrazáku na ztuhnutí.
Mezitím si připravíme náplň. Všechny suroviny(až na jablka) si pečlivě vymícháme. Nakonec přidáme na jemné plátky nakrájená jablka a jemně promícháme.
Dvě třetiny těsta si vyválíme, vložíme do formy, upravíme, mírně propícháme a vložíme na něj náplň. Zbylé těsto vyndáme z chladu a postrouháme na hrubém struhadle na náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20min (záleží na troubě).
A teď už stačí jenom nechat vychladit a podávat. Co na to říkáte? Znáte podobný recept, nebo jej vyzkoušíte poprvé? Podělte se s námi o zkušenosti.
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)