Řezy s tvarohem a jablky. To musíte vyzkoušet!

Řezy s tvarohem a jablky. To musíte vyzkoušet!

Každá druhá hospodyňka vymýšlí dnes a denně nové dezerty, které by mohla podávat ke kávě, jen aby došlo k nějaké inovaci. V tuto dobu jsou jablka všude kolem a proto je nejvyšší čas přijít s novým receptem, jak je zužitkovat.  Suroviny: 150 g polohrubá mouka 50


Každá druhá hospodyňka vymýšlí dnes a denně nové dezerty, které by mohla podávat ke kávě, jen aby došlo k nějaké inovaci. V tuto dobu jsou jablka všude kolem a proto je nejvyšší čas přijít s novým receptem, jak je zužitkovat. 

f

Suroviny:

  • 150 g polohrubá mouka
  • 50 g pšeničná celozrnná jemně mletá mouka
  • 1 vrchovatá lžička kakaa
  • prášek do pečiva 1/2 sáčku
  • 2 lžíce mléko
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce cukr krupice (nebo vanilkový cukr),
  • 125 g Hery
NÁPLŇ:
  • 250 g měkký tvaroh
  • vanilkový cukr
  • 3 lžíce rumu
  • 70 g cukr krupice
  • 1/2 lžíce solamylu, nebo vanilkového pudinku
  • 3-4 menší oloupaná jablka

Příprava:

Na vál nebo do širší mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr, promícháme a přidáme tekutiny, spojíme je s moukou v kašičku a pak přidáme nastrouhaný tuk.Vše pořádně ručně propracujeme, až nám vznikne hladké těsto které nelepí. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do chladničky nebo mrazáku na ztuhnutí. Mezitím si připravíme náplň. Všechny suroviny(až na jablka) si pečlivě vymícháme. Nakonec přidáme na jemné plátky nakrájená jablka a jemně promícháme. Dvě třetiny těsta si vyválíme, vložíme do formy, upravíme, mírně propícháme a vložíme na něj náplň. Zbylé těsto vyndáme z chladu a postrouháme na hrubém struhadle na náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20min (záleží na troubě). A teď už stačí jenom nechat vychladit a podávat. Co na to říkáte? Znáte podobný recept, nebo jej vyzkoušíte poprvé? Podělte se s námi o zkušenosti.   Markét ,)