před 10 lety, 11.09.2014 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Domácí loupáčky. Vyzkoušejte!
Jako malá jsem milovala čerstvé, ideálně ještě teplé loupáčky z pekárny, které jsem k snídani zapíjela mlékem. Doba ale pokročila a k loupákům se tak často nedostanu. A už vůbec ne k těm čerstvým, ještě teplým. Proto jsem se rozhodla řešit to následovně - připravuji s
Jako malá jsem milovala čerstvé, ideálně ještě teplé loupáčky z pekárny, které jsem k snídani zapíjela mlékem. Doba ale pokročila a k loupákům se tak často nedostanu. A už vůbec ne k těm čerstvým, ještě teplým. Proto jsem se rozhodla řešit to následovně - připravuji si je sama doma. Vyzkoušejte i vy.

Suroviny:
- 400 g hl. mouky
- 40 g cukru
- 70 g másla
- 1 van.cukr
- 25 g droždí
- 180 ml mléka
- 1 žloutek
- špetka soli
- citr.kůra
- vejce na potření
- mák,mandlové lupínky na posyp
Příprava:
Nejprve uděláme kvásek z droždí, lžičky cukru , mouky a mléka , z celkového množství. Necháme rozpustit máslo a po vzejití kvásku zaděláme vláčné těsto,které necháme na teplém místě asi hodinu ještě kynout. Těsto rozválíme a nařežeme na trojúhelníky. Stáčíme rohlíky a necháme ještě asi 15 min na plechu kynout. Pak potřeme vejcem a sypeme mákem ,nebo mandlovým lupínkem. Dáme péct asi 170 stupňů,pečeme dozlatova.
Co říkáte na přípravu? Čekání u kynutí těsta je z celého receptu to nejtěžší. Už jste vyzkoušeli?
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)