Domácí loupáčky. Vyzkoušejte!

Domácí loupáčky. Vyzkoušejte!

Jako malá jsem milovala čerstvé, ideálně ještě teplé loupáčky z pekárny, které jsem k snídani zapíjela mlékem. Doba ale pokročila a k loupákům se tak často nedostanu. A už vůbec ne k těm čerstvým, ještě teplým. Proto jsem se rozhodla řešit to následovně - připravuji s


Jako malá jsem milovala čerstvé, ideálně ještě teplé loupáčky z pekárny, které jsem k snídani zapíjela mlékem. Doba ale pokročila a k loupákům se tak často nedostanu. A už vůbec ne k těm čerstvým, ještě teplým. Proto jsem se rozhodla řešit to následovně - připravuji si je sama doma. Vyzkoušejte i vy. 

vegandelicious-vegdobrutky´blogspot com

Suroviny:

  • 400 g hl. mouky
  • 40 g cukru
  • 70 g másla
  • 1 van.cukr
  • 25 g droždí
  • 180 ml mléka
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • citr.kůra
  • vejce na potření
  • mák,mandlové lupínky na posyp
 

Příprava:

Nejprve uděláme kvásek z droždí, lžičky cukru , mouky a mléka , z celkového množství. Necháme rozpustit máslo a po vzejití kvásku zaděláme vláčné těsto,které necháme na teplém místě asi hodinu ještě kynout. Těsto rozválíme a nařežeme na trojúhelníky. Stáčíme rohlíky a necháme ještě asi 15 min na plechu kynout. Pak potřeme vejcem a sypeme mákem ,nebo mandlovým lupínkem. Dáme péct asi 170 stupňů,pečeme dozlatova.   Co říkáte na přípravu? Čekání u kynutí těsta je z celého receptu to nejtěžší. Už jste vyzkoušeli?   Markét ,)