před 10 lety, 13.01.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Chcete netradiční dezert? Vyzkoušejte Afrika řezy!
Už máte dost tradičních bábovek, kynutých koláčů, nebo hrníčkových buchet a chcete vyzkoušet něco, co vám svou chutí vyrazí dech? V tom případě pro vás máme tip!
Suroviny:
150g třtinového cukru (very dark)
200ml oleje
3 vejce
300g špaldové mouky (polohrubé)
Už máte dost tradičních bábovek, kynutých koláčů, nebo hrníčkových buchet a chcete vyzkoušet něco, co vám svou chutí vyrazí dech? V tom případě pro vás máme tip!
Suroviny:
- 150g třtinového cukru (very dark)
- 200ml oleje
- 3 vejce
- 300g špaldové mouky (polohrubé)
- 150g mrkve
- 125g banánu
- 50g kešu ořechů
- 1 lžíce skořice
- 1 bio kypřící prášek
- 250g měkkého tvarohu
- 200ml rostlinné smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- med na doslazení krému
- hrst vlašských ořechů na posypání
Příprava:
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky. Promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme při 175°C cca 30-35min. Po vychladnutí potřeme krémem (vyšlehaná smetana s vanilkovou dření a opatrně vmíchaný tvaroh) a posypeme drcenými ořechy. Necháme ztuhnout v chladu. Já ještě nakonec pokapala hořkou čokoládou.
Vyzkoušeli jste? Podělte se s námi, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)