Tento recept jsem poprvé ochutnala asi před půl rokem u své kamarádky a mé chuťové pohárky skákaly radostí. Když se mi dostalo odpovědi na dotaz, z čeho jsou připravené, nemohla jsem uvěřit. Vyzkoušejte je také.
Suroviny:
220 g másla
250 g třtinového cukru
1 lž
Tento recept jsem poprvé ochutnala asi před půl rokem u své kamarádky a mé chuťové pohárky skákaly radostí. Když se mi dostalo odpovědi na dotaz, z čeho jsou připravené, nemohla jsem uvěřit. Vyzkoušejte je také.
Suroviny:
- 220 g másla
- 250 g třtinového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
- 2 šťastná vejce
- 190 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžička sody na pečení
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky soli
- 250 g jemných ovesných vloček
- 200 g hrozinek
Příprava:
Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou.
Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte.
Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je.
Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.
Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)