Máte chuť na něco dobrého? Vyzkoušejte sušenky z ovesných vloček.

Máte chuť na něco dobrého? Vyzkoušejte sušenky z ovesných vloček.

Tento recept jsem poprvé ochutnala asi před půl rokem u své kamarádky a mé chuťové pohárky skákaly radostí. Když se mi dostalo odpovědi na dotaz, z čeho jsou připravené, nemohla jsem uvěřit. Vyzkoušejte je také.  Suroviny: 220 g másla 250 g třtinového cukru 1 lž


Tento recept jsem poprvé ochutnala asi před půl rokem u své kamarádky a mé chuťové pohárky skákaly radostí. Když se mi dostalo odpovědi na dotaz, z čeho jsou připravené, nemohla jsem uvěřit. Vyzkoušejte je také.  simplygood cz

Suroviny:

  • 220 g másla
  • 250 g třtinového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo cukru
  • 2 šťastná vejce
  • 190 g pšeničné celozrnné mouky
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g jemných ovesných vloček
  • 200 g hrozinek
 

Příprava:

Předehřejte troubu na 175°C/200°C horkovzdušnou. Ve velké míse šlehejte máslo s cukrem, vejci a vanilkovým extraktem dokud nevznikne hladký a nadýchaný krém. Smíchejte mouku se sodou, kořením, solí a vmíchejte ji do máslového krému. Přidejte ovesné vločky, hrozinky a dobře promíchejte. Na plech vyložený pečícím papírem, dávejte lžičkou malé hroudy těsta ve velikosti vlašských ořechů. Dodržujte větší rozestupy, aby se sušenky nespekly. Pečte 10-12 minut so světle zlata. Nepřepečte je. Po krátkém vychladnutí, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, já dala místo cukru stévii a doplnila sekané ořechy.   Vyzkoušeli jste? Napište nám, jak vám chutnalo!   Markét ,)