Chcete překvapit dezertem k sobotní kávě? Vyzkoušejte čokoládovo-kávový dort!

Chcete překvapit dezertem k sobotní kávě? Vyzkoušejte čokoládovo-kávový dort!

Čekáte návštěvu a chcete ji ohromit přímo famózním dezertem? V tom případě nemusíte již dál hledat, protože dnes se s Vámi podělím o recept na čokoládovo-kávový dort, se kterým jistě uspějete! Suroviny: Těsto: 4 vejce 120 g moučkového cukru 1 Kofila 110 g


Čekáte návštěvu a chcete ji ohromit přímo famózním dezertem? V tom případě nemusíte již dál hledat, protože dnes se s Vámi podělím o recept na čokoládovo-kávový dort, se kterým jistě uspějete! 000000000000aaaaaaa

Suroviny:

Těsto:
  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 Kofila
  • 110 g polohrubé mouky
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • sůl
Krém:
  • 3 Kofily
  • 600 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky
  • 6 lžic kávového likéru
Na ozdobu:
  • 1 Kofila
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce moučkového cukru
 

Příprava:

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Do žloutkové pěny postupně přidáváme Kofilu rozpuštěnou ve vodní lázni. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Ze zbylých bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh, který zlehla přidáme do těsta. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Mezitím si připravíme krém. Kofily rozpustíme ve vodní lázni ve 100 ml smetany ke šlehání, poté je přidáme ke zbylé smetaně, zamícháme a dáme na půl hodiny vychladit do lednice. K vychlazené smetaně přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme do tuha. Po upečení stáhneme z korpusu pečící papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí rozřízneme korpus na půl . Horní polovinu rozdrobíme, smícháme s 6 lžícemi kávového likéru a vzniklou hmotu naneseme na korpus. Nakonec na dort naneseme ušlehanou smetanu, přes sítko posypeme směsí kakaa a moučkového cukru, ozdobíme kousky Kofily a dáme ztuhnout do lednice. Je dobré dort nechat v lednici přes noc, aby mohl krém pořádně ztuhnout. Když jej ale připravíte brzy ráno, k odpolední kávě již můžete podávat.   Vyzkoušeli jste? Jak vám chutnalo?   Markét ,)