před 10 lety, 19.02.2015 00:00
Tomáš Čáp
Recepty
Výborné koblihy z trouby. Ty prostě musíte vyzkoušet!
Předešlý recept na koblihy se setkal s velkým nadšením a proto jsem se rozhodla přidat i jeho ,,light" variantu, která je pečená v troubě. Vyzkoušejte!
Suroviny:
1/2 kg hladké mouky
250 ml vlažného mléka
1 žloutek
40 g cukru krupice
50 g másla
špětka soli
1 v
Předešlý recept na koblihy se setkal s velkým nadšením a proto jsem se rozhodla přidat i jeho ,,light" variantu, která je pečená v troubě. Vyzkoušejte!
Suroviny:
- 1/2 kg hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- 40 g cukru krupice
- 50 g másla
- špětka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 kostka droždí
- kousek másla
- lžička rumu
Příprava:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme půl hodiny vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice.
Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prsty stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minut.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)