Výborné koblihy z trouby. Ty prostě musíte vyzkoušet!

Výborné koblihy z trouby. Ty prostě musíte vyzkoušet!

Předešlý recept na koblihy se setkal s velkým nadšením a proto jsem se rozhodla přidat i jeho ,,light" variantu, která je pečená v troubě. Vyzkoušejte! Suroviny: 1/2 kg hladké mouky 250 ml vlažného mléka 1 žloutek 40 g cukru krupice 50 g másla špětka soli 1 v


Předešlý recept na koblihy se setkal s velkým nadšením a proto jsem se rozhodla přidat i jeho ,,light" variantu, která je pečená v troubě. Vyzkoušejte! akol

Suroviny:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 žloutek
  • 40 g cukru krupice
  • 50 g másla
  • špětka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí
  • kousek másla
  • lžička rumu
 

Příprava:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme půl hodiny vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prsty stlačíme. Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minut. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.   Vyzkoušeli jste? Napište, jak vám chutnalo!   Markét ,)