před 10 lety, 24.02.2015 00:00
Tomáš Čáp
Novinky
MODRÝ ZUB RECEPTY: Phad Thai Kai / Kung
Ingredience na 2 porce:
320g rýžových nudlí, předem namočených v teplé vodě pul hodiny
200 g/12ks středně velkých krevet, nejlépe neloupaných celých nebo kuřecí prsa cca 200g
4 lžíce rostlinného oleje
2 vejce
1/2 lžičky černého pepře drceného
Ingredience na 2 porce:
320g rýžových nudlí, předem namočených v teplé vodě pul hodiny
200 g/12ks středně velkých krevet, nejlépe neloupaných celých nebo kuřecí prsa cca 200g
4 lžíce rostlinného oleje
2 vejce
1/2 lžičky černého pepře drceného
tamarindová omáčka
3 lžíce světlé sójové omáčky
½ čajové lžičky rybí omáčky
1 špetka soli
1 lžička cukru
1 kus jarní cibulky nasekané
1 pórek nasekaný na nudličky
větší hrst sójových klíčku
1 větší mrkev nasekaná na nudličky
arašídy nesolené
limetka sušené drcené čili jestli chcete mít nudle pálivé pálivý
Tamarindová omáčka :
Tamarindovou pastu namočíme do vody přecedíme a vymačkáme přes sítko abychom dostali z pasty kyselou šťávu.
Postup:
Zahřejeme 2-3 lžíce oleje v těžké pánve při vysoké teplotě hned potom přidáme vejce a krevety – nebo kuřecí prsa nakrájené na kousky a prudce osmažíme. Přidáme nudle a osmahneme do měkka. Potom přidáme sójovou, rybí a tamarindovou omáčku, cukr a sůl. Před podáváním přidáme pórek, mrkev a sójové klíčky. Nudle podáváme teplé s nasekanými arašídy a limetkou.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)