MODRÝ ZUB RECEPTY: Phad Thai Kai / Kung

MODRÝ ZUB RECEPTY: Phad Thai Kai / Kung

  Ingredience na 2 porce: 320g rýžových nudlí, předem namočených v teplé vodě pul hodiny 200 g/12ks středně velkých krevet, nejlépe neloupaných celých nebo kuřecí prsa cca 200g 4 lžíce rostlinného oleje 2 vejce 1/2 lžičky černého pepře drceného


  phad thai kung 3Ingredience na 2 porce: 320g rýžových nudlí, předem namočených v teplé vodě pul hodiny 200 g/12ks středně velkých krevet, nejlépe neloupaných celých nebo kuřecí prsa cca 200g 4 lžíce rostlinného oleje 2 vejce 1/2 lžičky černého pepře drceného tamarindová omáčka 3 lžíce světlé sójové omáčky ½ čajové lžičky rybí omáčky 1 špetka soli 1 lžička cukru 1 kus jarní cibulky nasekané 1 pórek nasekaný na nudličky větší hrst sójových klíčku 1 větší mrkev nasekaná na nudličky arašídy nesolené limetka sušené drcené čili jestli chcete mít nudle pálivé pálivý Tamarindová omáčka : Tamarindovou pastu namočíme do vody přecedíme a vymačkáme přes sítko abychom dostali z pasty kyselou šťávu. Postup: Zahřejeme 2-3 lžíce oleje v těžké pánve při vysoké teplotě hned potom přidáme vejce a krevety – nebo kuřecí prsa nakrájené na kousky a prudce osmažíme. Přidáme nudle a osmahneme do měkka. Potom přidáme sójovou, rybí a tamarindovou omáčku, cukr a sůl. Před podáváním přidáme pórek, mrkev a sójové klíčky. Nudle podáváme teplé s nasekanými  arašídy a limetkou.phad thai kung